Before the Storm (World of Warcraft)

0
Before the Storm (World of Warcraft)
6
Bra språk
Bra dialoger

Azeroth håller på att dö. Även om Horde och Alliance har slagits mot The Burning Legion så är det nu dags att försvara sig mot ännu fler hemskheter…

Before the Storm är helt klart en bok för dig som älskar World of Warcraft. Jag gillar helt klart WoW och det har blivit som en slags drog, och jag återvänder till Azeroth till och från (i över 15 år nu!). Visst, jag har mindre tid att spela nu, men det är alltid trevligt att komma hem och se Ironforge, Stormwind och alla andra välbekanta ställen.

Det roliga med denna boken är att den bygger upp min hype inför den nya World of Warcraft-expansionen, som släpps under hösten 2018! Jag tror att expansionen kommer bli riktigt episkt. Kolla bara in denna videon för ytterligare en röst om hur både expansionen och boken gifter sig på ett bra sätt:

I Before the Storm får man följa bland annat Anduin Wrynn. Jag gillar ju annars “Coming of Age” fantasy (det vill säga att man följer en karaktär från att han/hon är ung, till vuxen ålder), så det är trevligt att kunna göra detsamma i denna boken! Dock får jag lov att säga att Anduin är inte direkt den mest spännande karaktären att följa – även om boken är grymt bra skriven så känns det som lite fan-fiction varning bitvis. Detta beror främst på att Anduin är väldigt endimensionell som karaktär. Allting Anduin gör är moraliskt perfekt och rättfärdigt. Han är en otroligt stereotyp paladin helt enkelt.

Generellt i boken saknas flerdimensionella karaktärer, som jag får i böcker från exempelvis George R R Martin. Detta är mer en bok för dig som gillar David Eddings och liknande författare (inget fel med det, det beror helt och hållet på vad man är ute efter att läsa). Before the storm är också bra om du är sugen på något lite mer lättviktigt inom fantasygenren – boken ligger på runt 300 sidor totalt. För dig som vill provläsa så finns här också ett kort utdrag ifrån boken.

Before the Storm (World of Warcraft)

Before the Storm (World of Warcraft)

Utöver Anduin är också Sylvanas Windrunner (Horde’s Warchief / Banshee Queen) med i boken och vi får reda på mer om händelserna som leder upp till den kommande WoW-expansionen. Sylvanas Windrunner och Anduin Wrynn hittar ett slags mystiskt ämne som kallas för Azerite. Här visar boken tyvärr mycket på den platta strukturen och de svartvita karaktärerna – Alliance ser Azerite som något positivt (men som måste skyddas från The Horde). The Horde ser istället Azerite som något som man kan använda som ett vapen…

En nackdel med Before of the Storm är att den fokuserar tyvärr fokuserar för mycket på Alliance, och för lite på Horde. Jag hade gärna sett mer ingående berättelser om Sylvanas, och för att få två sidor av myntet (inte bara “Alliance är goda, och the Horde är onda”). Det hade gjort detta till en mycket mer mångsidig bok. Till Christies försvar så förmodar jag att det är svårt att skriva en bok som gör alla nöjda, speciellt när det rör World of Warcraft. I mitt fall gillar jag Alliance (framför allt dvärgarna!), så för mig funkar det, men jag kan ändå tycka att mer nyanser hade gjort detta till en riktigt bra bok. Nu landar boken på ett OK betyg – 6 av 10.

Detta är för mig första gången jag läser en bok av Christie Golden. Jag vet att hon har gjort andra böcker om bland annat Warcraft-universumet också, som jag säkert kommer ta mig an såsmåningom. I mitt tycke skriver Christie Golden bra, det är en naturlig dialog och interaktion mellan karaktärerna i boken. Värt att känna till är också att Before the Storm tar vid efter händelserna vid Shadow of Argus, och är en föregående historia som utspelar sig innan slaget om Azeroth.

Du hittar Before the Storm på bland annat Bokus och Adlibris.

6 Total Score
En OK bok inför WoW-expansionen Battle for Azeroth

Platta karaktärer men ändå en helt OK uppvärmning inför WoW-expansionen som släpps i Augusti 2018.

Karaktärer
2
Språk & dialog
8
Atmosfär
7
Berättelse / Story
5
PROS
  • Bra språk
  • Bra dialoger
CONS
  • Alldeles för platta karaktärer
  • Anduin Wrynn är en stereotyp paladin
  • För lite fokus på Horde och Sylvanas
Add your review  |  Read reviews and comments

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

Your total score

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.