The Complete Fiction of HP Lovecraft

4
The Complete Fiction of HP Lovecraft
8 Total Score
  • Fantastiskt snygg utgåva
  • Poetiskt och vackert språk
  • En klassiker inom genren, med all rätt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

HP Lovecraft var rasist och xenofob, ja. Men han var också en författare som har bettyt mycket för skräck, fantasy och i princip bildat en kult av anhängare (att vara “Lovecraftian” är i princip en subkult i sig). Och detta är en samlingsutgåva som gör rättvisa åt HP Lovecrafts verk.

Du hittar the Complete Fiction of HP Lovecraft på Bokus.

Vilka av HP Lovecrafts berättelser finns med?

Här finns alla hans berättelser samlade – till och med berättelser som Lovecraft skrev som tonåring, upp till hans mer kända berättelser. Du behöver endast köpa denna utgåvan av HP Lovecrafts böcker, om du så vill!

Hur är layouten och designen av The Complete Fiction of HP Lovecraft?

Bild på utgåvan av The Complete Fiction of HP Lovecraft

The Complete Fiction of HP Lovecraft är en snygg bok. Om man inte vill läsa den går det alldeles utmärkt att ha den som ren dekoration hemma i bokhyllan. Jag skulle säga att den här utgåvan är ett måste för dig som är ett stort HP lovecraft-fan. Boken är trevlig att hålla i, och ger ett bra första intryck. Allt från framsidan till sina silverkantade sidor och lila bokmärke är läckert. Detta är en riktigt schysst bok att ha liggande hemma och som lockar till uppmärksamhet.

En cool sak med denna boken är att alla berättelser är samlade i kronologisk ordning. Du får på så sätt följa HP lovecrafts utveckling, vilket jag tyckte var intressant, och kul att uppleva. Du får en känsla av vilket geni HP Lovecraft är ju mer av verken du läser, även om de första berättelserna inte är av samma kvalitet som klassiker som Shadow over Innsmouth. Inte så konstigt med tanke på att HP Lovecraft skrev de första berättelserna när han fortfarande var tonåring! I och med att det är Lovecraft vi snackar om så finns det gott om bra verk – The Strange High House in the Mist är en annan personlig favorit. En kul sak med just The Strange House in the Mist är att denna berättelsen tydligen indirekt visade på att HP Lovecraft var olycklig av att leva i New York. Eller varför inte klassikern The Call of Cthulhu? Ju fler av HP Lovecrafts verk du läser i denna utgåvan, ju bättre blir berättelserna. Lovecraft hittar helt enkelt mer och mer sitt sätt att skriva på. Det är också en sak jag gillar med HP Lovecraft – när han hittade sitt format så höll han sig till det (och gjorde det bättre och bättre).

Berättelserna och språket i HP Lovecrafts verk

Formatet, ja…. Premisserna i HP Lovecrafts berättelser är sig lik – huvudpersonen inser (med skräck och fasa) den hemska sanningen om något urgammalt skräck-monster. Det gör dock inget att premissen är densamma – Lovecraft är en urfader för hela skräckgenren och ett geni när det gäller att skriva både poetiska och hänförande texter. Lovecraft var självlärd och hade därför ett lite annorlunda sätt att skriva på (vissa beskriver det som bitvis akademiskt men jag vill hävda att det är underhållande oavsett). Undvik gärna att läsa alla berättelser i The Complete Fiction of HP Lovecraft från pärm till pärm – de gör sig bäst om du tar en paus då och då emellan (annars blir det ibland lite uppenbart repetetivt). En annan sak värt att veta är att HP Lovecraft i sig var rasist (men likväl en bra författare).

Vilken utgåva ska jag köpa av The Complete Fiction of HP Lovecraft?

Ett tips är att köpa den andra utgåvan av den här boken – den första utgåvan innehåller en del stavfel. Av vad jag kan se har Bokus den andra utgåvan (man ser skillnad på utgåvorna genom att den första utgåvan har ett bokmärke i guld, medans bokmärket i den andra utgåvan är lila istället). Det är egentligen helt sjukt att den här utgåvan säljs för under 300 spänn! Ett riktigt kap.

Om HP Lovecraft

HP Lovecraft är utan tveckan en författare som satt en djup prägel på skräckgenren. Med sina berättelser om uråldriga fasor (Cthulhu med flera) har han charmat en värld av läsare. Lovecraft var långt före sin tid och har inspirerat otaliga filmer, spel, böcker med mera. I mitt tycke hade Lovecraft en cool blandning av skräck som ändå har substans och som är väldigt skickligt skrivna.

The Complete Fiction of HP Lovecraft får 8 av 10 i betyg av mig.

8 Total Score
Alla HP Lovecrafts verk samlade i en ruskigt snygg utgåva.

Om du ska köpa en bok med HP Lovecrafts verk så är det denna.

Beskrivningarna av världen
9
Språket
9
Karaktärerna
7
Boklayout och design
10
Handling & upplägg
8
PROS
  • Fantastiskt snygg utgåva
  • Poetiskt och vackert språk
  • En klassiker inom genren, med all rätt
CONS
  • De tidigare berättelserna är inte av samma kvalitet
  • Lite repetetiv om du läser boken från pärm till pärm
Add your review

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

Your total score

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.