Nextory recension & stort test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Nextory.

Nextory gör att du kan läsa och lyssna på så många böcker som du vill för en fast summa pengar i månaden. Tänk dig att du går ute och fixar i trädgården, eller ska städa huset. Hur perfekt är det inte då med att ha en ljudbok att lyssna på samtidigt, även om du jobbar?

Jag vet hur härligt det är eftersom jag gör exakt samma sak, till exempel när vi nyligen flyttade från en lägenhet till en annan. Sysslor som i vanliga fall är skittråkiga gör det hela betydligt roligare. Och du får chansen att lyssna på böcker samtidigt!

I den här artikeln går jag igenom och guidar dig till varför jag anser att Nextory är den bästa produkten för dig som vill lyssna på eller läsa en bra bok.

Prova Nextory kostnadsfritt i 14 dagar här.

Nextorys pris – så här mycket kostar det

Beroende på vilket abonnemang du väljer så kostar Nextory lite olika.

Silver (mest prisvärd) Guld (mest populär) Familj
Pris 139 kr / månad 169 kr / månad 199 kr, 239 kr eller 279 kr / månad (beror på antalet användare)
Tillgång till hela Nextorys utbud av e-böcker & ljudböcker Nej (cirka 80%, inte de senaste böckerna) Ja Ja
Antal användare som kan läsa & lyssna via samma abonnemang 1 1 2, 3 eller 4
Gratis prövoperiod (14 dagar)
Lyssna & läs hur mycket du vill
Funkar på både mobil & surfplatta
Prova tjänsten gratis Prova silver gratis Prova guld gratis Prova familjeabonnemanget gratis

Det som är gemensamt för alla 3 olika abonnemang på Nextory är:

 • Du får lyssna gratis de första 14 dagarna.
 • Du får lyssna och läsa hur mycket du vill (det finns inga begränsningar). Det vill säga, du kan lyssna och läsa allt du hinner och orkar till en fast kostnad per månad!
 • Du kan avsluta, pausa eller byta mellan olika abonnemang när som helst. Det går bra eftersom det inte finns några bindningstider.
Nextorys hemsida. Här kan du komma igång och skaffa ett konto på Nextory.

Nextorys hemsida. Här kan du komma igång och skaffa ett konto på Nextory.

För just Nextory Silver får du tillgång till cirka 80% av Nextorys utbud av e-böcker och ljudböcker (utbudet gäller alla böcker förutom titlar som har släppts under de senaste 6 månaderna). Nextory Silver är också med sina 139 kronor per månad det mest prisvärda abonnemanget på marknaden för ljudböcker just nu.

Om det är viktigt för dig att få tillgång till senaste boksläppen så rekommenderar jag Guld (169 kr per månad) eller Familj-abonnemanget, beroende på hur många ni är i familjen som kommer läsa och lyssna på böcker via Nextory. I Guld (för 169 kr per månad)och Familj får du tillgång till alla böcker hos Nextory så fort böckerna släpps.

Du betalar för ditt Nextory-abonnemang var 30e dag. Första betalningen sker efter att din provperiod (de första 14 dagarna) är slut. Så oavsett vilket abonnemang du bestämmer dig för i slutändan så kan det vara bra med ett Guld- eller Familje-abonnemang i början eftersom det ändå inte kostar extra de första 14 dagarna. Efter det kostar guld-abonnemanget 169 kr per månad.

Kampanjkod / rabattkod för Nextory 2019/2020

Jag jobbar just nu på att få tag på en bra kampanjkod / rabattkod för Nextory. Jag lovar att återkomma så fort jag har hittat en bra rabattkod till dig.

Tillsvidare kan du prova Nextory gratis i de kommande 14 dagarna.

Nextory – mitt omdöme

Här hittar du vad jag tycker om Nextory. Jag har fokuserat på hela upplevelsen, från att registrera sig, till appen i sig, ljudkvalitét och vad det finns för böcker att välja på.

Registrera sig på Nextory

Som med mycket andra saker med Nextory så är det smidigt att registrera sig. Hela förloppet tog max ett par minuter för mig.

Du går först in på https://www.nextory.se/ och klickar på “Prova gratis i 14 dagar”. Därefter blir du guidad genom hela processen. När du registrerar får du också välja betalningssätt (exempelvis från autogiro, eller från ett kreditkort). Pengar dras dock inte förrän provperioden är slutet, vilket är bra. Du kan alltså prova Nextory och sen avregistrera dig från hemsidan om du inte känner dig nöjd.

Nextory app

Nästa steg efter att ha registrerat var då alltså att ladda ner appen för Nextory.

Nextorys app på iPhone.

Nextorys app på iPhone.

Nextorys iOS-app har ett bra betyg på appstore – med nästan 15000 betyg (i skrivande stund) så ligger appen på cirka 4.5 av 5 i betyg.

Nextorys app för Android.

Nextorys app för Android.

Nextory-appen för Android ligger också på ett bra betyg, med 4 av 5 i betyg, baserat på nästan 4000 recensioner. Appen finns inte för Windows Phone.

Det senaste året har appen också fått ett uppsving utseendemässigt. Mitt intryck är att Nextory jobbar kontinuerligt med förbättringar vilket förstås är toppen:

För egen del tyckte jag att appen var smidig att komma igång med.

När du kommer in för första gången på appen får du tips på läsning. Du kan även söka på specifika böcker, eller kategorisera / “gilla” böcker som du är intresserad av att läsa framöver. Utförandet här är ganska likt andra liknande ljudbokstjänster, som till exempel Storytel.

Om du vill komma igång och läsa en bok är det bara att ladda ner den direkt. Nextory har funkat bra både när jag laddat ner ljudböcker till telefonen via 3g/4g, eller via wi-fi. Oftast tar det max några sekunder innan man är igång med att lyssna på en ny bra bok.

Det är värt att notera att du måste ladda ner böckerna från Nextory så att du kan lyssna på dem vart du vill. Jag tycker det är bra, eftersom då kan jag ladda ner böckerna och planera vad jag ska läsa i förväg, innan jag reser iväg någonstans.

I och med det behöver du inte oroa dig på samma sätt för dyra telefonräkningar (om du är utomlands exempelvis), eller att du skulle få dålig täckning där du befinner dig.

Jag har sett att vissa recensioner har nämnt att de har problem med att få böckerna att laddas ner ordentligt, men något sådant har jag inte upplevt under det här testet.

Här är några av de saker jag gillar mest med appen:

 • Nextorys app har en del bra funktionalitet med att du bland annat kan öka uppläsningshastigheten om du vill.
 • Du kan även lätt spola fram eller tillbaka om du har missat något i boken.
 • Du kan sätta ut bokmärken för var du är för någonstans i en bok. Bra om man är orolig för att somna eller att man ska glömma bort en viss passage.

Om du märker av att appen strular är det enklast att kontakta Nextory direkt så ska de hjälpa dig med att felsöka varför appen krånglar.

Nextory – kategorier och utbud

Nextory har tusentals böcker, både ljudböcker och e-böcker. Kort sagt finns det mesta. Oavsett om du gillar facklitteratur, lite spänning i vardagen, en bra biografi eller fantasy så kommer du hitta något som tilltalar dig. Böckerna är uppdelade i följande 15 kategorier:

 • Deckare
 • Spänning
 • Barnböcker
 • Feelgood & romance
 • Biografier och memoarer
 • Skönlitteratur
 • Tonår & Young Adult
 • Fantasy & Science Fiction (rekommenderas!)
 • Personlig utveckling
 • Fakta
 • Samhälle & politik
 • Serier & humor
 • Livsstil
 • Lättläst
 • Erotik
Ett urval av de mest populära böckerna i Nextorys fantasykategori.

Ett urval av de mest populära böckerna i Nextorys fantasykategori.

Just inom fantasy finns det gott om bra böcker – jag har nämnt några av mina favoritljudböcker i artikeln Bästa ljudboken någonsin – topplista & recensioner. Om du gillar böcker & fantasy i stil med Harry Potter, Game of Thrones eller Drakviskaren så kommer du hitta många böcker som är läs- och lyssningsvärda!

Nextorys ljudkvalitet

Ljudkvalitén för mig har överlag varit bra när jag vill lyssna på ljudböcker hos Nextory. För just detta testet valde jag att lyssna igenom Ursula K LeGuins underbara böcker om Ged (Trollkarlen från Övärlden). Jag hade inga problem att höra vad som sades, uppläsaren var lugn och bra. På det stora hela tyckte jag att det funkade klockrent.

Om jag ska vara riktigt petig så kan ljudvolymen variera lite grann upp och ner. Detta beror dock mycket på vem som läser upp själva boken. Då och då (säg max en gång varannan timme) så märker man att någon passage i böckerna har behövt läsas om en gång till, men det är detaljer.

Då jag själv har varit mitt uppe i en massa flyttbestyr med mera så var det perfekt att kunna gå runt och lyssna på en ljudbok samtidigt som man jobbade. Tiden går så mycket snabbare då.

Det blir helt plötsligt mysigt att göra en massa sysslor som i vanliga fall är jättetråkiga!

Nextory presentkort – ge bort Nextory som en present

Presentkort för Nextory hittar du på exempelvis presentkortstorget.

Presentkort för Nextory hittar du på exempelvis presentkortstorget.

Om du vill ge bort Nextory till någon så kan du göra det enkelt.

Hur fungerar det att prova på Nextory? Hur lång är prövoperioden?

Du använder Nextory gratis de första 14 dagarna. När du registrerar dig så kan du välja typ av abonnemang, så för de två första veckorna skulle jag oavsett rekommendera att du väljer Guld eller Familj för att få tillgång till hela bokutbudet. Du kan sedan lyssna på eller läsa obegränsat under dessa 14 dagar.

Prova på Nextory gratis i 14 dagar här.

I samband med att du registrerar dig för Nextory får du även välja betalningssätt. Betalningssättet används bara ifall din prövoperiod går ut och du fortfarande har ett aktivt konto. Du kan välja mellan både kreditkort eller autogiro vilket är smidigt.

Det är viktigt att komma ihåg, att om du inte vill fortsätta med Nextory så måste du aktivt gå in och avsluta ditt abonnemang. Detta gör du på “Mina sidor”, under “Mitt abonnemang”. Nextory har ingen bindningstid utan du kan avsluta ditt abonnemang när du vill.

Andra vanliga problem och frågor om Nextory

En sak som stör mig lite är att det inte finns någon timer eller liknande, till exempel om du ligger och vill lyssna innan du ska sova. Då kan det även vara bra att inte boken fortsätter när du väl har somnat. Detta drar onödigt med batteri när det händer, enligt mig. Tyvärr är detta en funktion som Nextory saknar.

En annan grej som är lite frustrerande är att Nextory bara funkar via Android och iOS – det saknas stöd för att lyssna på ljudböcker eller läsa e-böcker direkt via datorn.

Vissa användare upplever också att Android-appen kan sluka mycket batteri. Detta verkar dock vara någon form av bugg som Nextory jobbar på att åtgärda.

Det här är dock småsaker – på det stora hela är jag väldigt nöjd med Nextory som app. Det är ett bra och smidigt sätt att lyssna på ljudböcker via.

Nextory – funkar det för windows 10 eller till min dator?

Nej, Nextory funkar tyvärr inte på dator. För att använda Nextory måste du ladda ner en app till antingen din iPhone eller Android-telefon. Du kan även använda din surfplatta (så länge det är iOS eller Android du har), men tyvärr inte din dator. Det enda du kan göra via datorn är att ändra inställningar för ditt abonnemang, eller titta på vilka böcker som finns på Nextory. Men för att läsa eller lyssna på dem måste du ha din telefon eller surfplatta för att kunna göra det.

Var hittar jag mitt konto på Nextory?

Mitt konto finns under "Mitt abonnemang" på Nextory.

Mitt konto finns under “Mitt abonnemang” på Nextory.

Du hittar ditt konto på Nextory via hemsidan:

 1. Logga in på Nextory via https://www.nextory.se/logga-in
 2. Ange din e-mail och lösenord som du angav när du registrerade ett konto.
 3. Du ska nu vara inloggad. Om du har problem med att logga in, läs nästa sektion “Hur loggar jag in på Nextory?”.
 4. Här kan du nu ändra dina betaluppgifter eller avsluta ditt abonnemang på Nextory.

Hur loggar jag in på Nextory?

Logga in på Nextory är enkelt så länge du har en aktiv mejladress.

Logga in på Nextory är enkelt så länge du har en aktiv mejladress.

I vanliga fall loggar du in på Nextory genom:

 1. Gå till https://www.nextory.se/logga-in
 2. Ange den mail du skapade ditt konto med och ditt lösenord som du valde i sambands med skapandet av ditt konto.
 3. Klicka på “Logga in”.

Om du inte minns ditt lösenord kan du trycka på länken nedanför formuläret (“Har du glömt ditt lösenord?”)

Om om den mail du angav till Nextory inte finns längre så är det lättast att du ringer till Nextory på telefonnummer 08-4111715 så kan de hjälpa dig.

Om det bara snurrar en laddningsikon när du försöker logga in på Nextory kan det också ibland hjälpa att rensa historik och kakor i din webbläsare. 

Hur avslutar jag mitt abonnemang på Nextory?

Du avslutar enkelt ditt abonnemang på “Mina sidor”. Logga först in på https://www.nextory.se/logga-in och klicka därefter på “Mitt abonnemang”. Därunder kan du sedan klicka på “Avsluta abonnemang” om du vill avsluta Nextory. Här kan du också byta ditt abonnemang till en olika abonnemang om du vill.

Kundservice på Nextory kan också hjälpa dig med att avsluta ditt abonnemang, men då måste du kontakta dem senast 2 dagar innan ditt nästa betaldatum för att undvika onödiga betalningar.

Allmänt om Nextory

Nextory är en av Sveriges ledande plattformar för e-böcker och ljudböcker. Här hittar du tusentals med böcker inom alla möjliga katorier, bland annat sci-fi och fantasy (som jag förstås rekommenderar att du läser!).

Nextory är lite av en uppstickare enligt mig inom ljudboksbranschen, och jag tycker man hör lite väl lite om dem då de är snäppet mer prisvärda än Storytel enligt mig. Nextory grundades 2015.

Hemsidahttps://www.nextory.se/
Funkar med följande plattformariOS / Apple, Android.

Windows Phone stöds ej.
Funkar Nextory offline?Ja, totalt kan du ha 3 böcker tillgängliga offline. Alla böcker du lyssnar på laddas först ner till din telefon eller surfplatta sp att du kan läsa ostört.
Finns det e-böcker på Nextory?Ja.
Gratis testperiodDe första 14 dagarna är gratis, kostnaden därefter beror på ditt typ av abonnemang.
Månadskostnad139 kronor / månad för silvermedlemskap, 169 kronor / månad för guld, 199 kronor / månad för familjeabonnemanget (för 2 användare samtidigt).
Kundinformation till Nextorys kundtjänstkundservice@nextory.se för kundtjänstärenden. info@nextory.se för övriga frågor.
Telefonnummer & öppettider08-411 17 15, öppet: måndag till torsdag 09:00-19:00, fredagar 09:00-17:00

Slutsats om Nextory

På det stora hela rekommenderar jag verkligen Nextorys app. Utbudet är bra och jag har inte upplevt några direkta krångligheter med appen. Just Silver-abonnemanget är det mest prisvärda abonnemanget just nu bland alla ljudbokstjänster i Sverige, sett till utbudet och vad du får för pengarna.

Pröva Nextory gratis de första 14 dagarna.

Undrar du över något eller saknar du något i recensionen? Lämna gärna en kommentar nedan!

9 Total Score
En prisvärd ljudbokstjänst

Nextory erbjuder en tjänst som är lätt att komma igång med. Utbudet är bra och appen är smidig att använda.

Användbarhet
9.5
Utbud
9
Pris
10
Familjeläge
8
PROS
 • Lättanvänt.
 • Enkelt att komma igång.
 • Utbudet på böcker är bra.
 • Silverabonnemanget är det mest prisvärda abonnemanget för ljudböcker just nu.
CONS
 • Kan vara krångligt att avregistrera sig om din mail är inaktiv.
 • Appen fortsätter även att spela upp när du sover.
Add your review  |  Read reviews and comments

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

Your total score

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.