The Wise Man’s Fear / En Vis Mans Fruktan

3
En Vis Mans Fruktan
8
Språket är på topp.
En bladvändare!

Inlägget nedan innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

The Wise Man’s Fear (En Vis Mans Fruktan på svenska) tar över där The Name of The Wind slutade. Du kommer få följa Kvothe vidare i hans “memoarer” om att bli en legend.

Du hittar Patrick Rothfuss böcker på Bokus.

OBS: Den här recensionen innehåller vissa spoilers för dig som inte läst The Name of the Wind. Om du inte läst The Name of the Wind (Vindens Namn på svenska), läs recensionen jag har skrivit om den boken först.

Hur är The Wise Man’s Fear i förhållande till The Name of the Wind?

Om du gillade The Name of the Wind tror jag att du även kommer gilla The Wise Man’s Fear. Återigen är det svårt att sluta läsa, även om The Wise Man’s Fear är inte fullt lika bra som mästerverket The Name of the Wind. Bok två i The Kingkiller Chronicles känns helt enkelt lite slöare än vad The Name of the Wind var. Det är en del sidospår som kanske går lite för långt utan att komma fram till något konkret, speciellt i första tredjedelen av boken. Berättelsen som helhet är också lite mindre sammanhängande än vad Vindens Namn var.

En Vis Mans Fruktan - Den Svenska Utgåvan

En Vis Mans Fruktan – Den Svenska Utgåvan

Trots mina mindre klagomål kvarstår ändå faktum… Jag läste ut The Wise Man’s Fear (som ligger på 1100+ sidor) på mindre än några dagar. Jag kunde inte sluta läsa. Det är ett bra betyg oavsett! Långt efter att jag läste klart denna boken tänker jag fortfarande på Kvothe och världen som The Wise Man’s Fear utspelar sig i. Jag tror att du kommer göra detsamma.

Karaktärerna i En Vis Mans Fruktan / The Wise Man’s Fear

Kvothe, ja… Som jag har nämnt i recensionen om Vindens Namn så har jag hört en del kritik om att Kvothe bitvis är för perfekt. I uppföljaren kan jag faktiskt känna igen mig i en del av de handlingar Kvothe gör – ibland gör man helt enkelt dumma och irrationella beslut. Kvothe känns nu ännu mer mänsklig i The Wise Man’s Fear / En Vis Mans Fruktan än vad han gjorde i bok 1 i The Kingkiller Chronicles. Även andra karaktärer tar en mer framträdande roll i The Wise Man’s Fear, i förhållande till vad de gjorde i The Name of The Wind.

Kommer det någon bok 3 av Patrick Rothfuss egentligen?

Det ska bli intressant att se hur Patrick Rothfuss lyckas med att göra en tredje bok. Det finns ännu inget datum när bok 3 (Doors of Stone) förväntas släppa. Jag har skrivit lite mer om det här i artikeln om Patrick Rothfuss, som också ger lite tips på andra böcker du kan läsa om du gillar The Kingkiller Chronicles.

Kort sagt tror jag att the Kingkiller Chronicles bara är början på betydligt fler böcker från Patrick Rothfuss.

Du kan köpa The Wise Man’s Fear / En Vis Mans Fruktan på Bokus.

A Wise Man’s Fear (En Vis Mans Fruktan på svenska) är den andra boken i den pågående boktrilogin Berättelsen om kungadråparen. Serien har blivit väl uppmärksammad och sålts i miljontals exemplar, samt fått bra kritik från Brandon Sanderson, George R R Martin, med flera.

8 Total Score
En bra uppföljare till en legendarisk bok

Väldigt bra, men inte lika bra som ettan. Fortfarande starkt rekommenderad och en av de bättre böckerna de senaste åren.

Beskrivningarna av världen
9
Språket
10
Karaktärerna
9.5
Boklayout och design
9
Handling & upplägg
7
PROS
  • Språket är på topp.
  • En bladvändare!
CONS
  • Första delen av boken hade kunnat kortas ner rejält.
Add your review  |  Read reviews and comments

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

Your total score

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.