Bernard Cornwell böcker: i rätt ordning!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat och Bokus.

Bernard Cornwell är en författare som skrivit många böcker med vikingatema. En av de mest kända samlingarna av Bernard Cornwell böcker är böckerna om Uthred, som även kallas för Saxon-sagan.

Den första boken i serien om Uthred heter Det sista kungadömet. Böckerna utspelar sig under 800-talet, i England. Även om Bernard Cornwells böcker inte är renodlad fantasy, så är det en spännande berättelse, där du följer Uthred, som vid blott 9 år möter Danerna. Uthred blir tyvärr snabbt tillfångatagen och blir därigenom fosterson till Ragnar, som är jarl. I takt med att Uthred växer upp börjar han dock mer och mer ifrågasätta Ragnar och danerna. Ska han verkligen fortsätta kämpa för Ragnar, eller är det bättre att överge danerna och hjälpa engelsmännen istället?

Bernard Cornwell själv är bra på att skriva och fånga känslan i historien. Så även om detta inte är renodlad fantasy så är det rekommenderat om du vill ha böcker med historiska inslag.

Dessa böckerna finns utgivna på svenska, men eftersom det är en hel del böcker att hålla reda på så har jag sammanställt en lista för dig, så att du lättare ska veta vilken bok som du ska börja läsa först.

Bernard Cornwell böcker – läsordning på svenska

Bernard Cornwell böcker. Den första boken i serien (Det sista kungadömet).

Här är rekommenderad läsordning för böckerna som Bernard Cornwell har skrivit. Böckerna är utgivna av Bazar förlag. Den första boken i serien om Uthred kom ut 2007 på svenska, och den senaste (bok 11, Vargens krig) kom ut på svenska under 2019.

 1. Det sista kungadömet (2007)
 2. Den vita ryttaren (2007)
 3. Nordens herrar (2010)
 4. Svärdsång (2010)
 5. Det brinnande riket (2010)
 6. Sju kungars död (2013)
 7. Den hedniske krigaren (2015)
 8. Den tomma tronen (2016)
 9. Stormens krigare (2017)
 10. Fackelbäraren (2018)
 11. Vargens krig (2019)

Böckerna av Bernard Cornwell har även inspirerat tv-serien The Last Kingdom (Det sista kungadömet på svenska).

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.