Dryader och demoner

När jag satte mig och läste Dryader och Demoner så hade jag inga särskilda förväntningar. Jag var ganska nollställd – det var första gången jag läser något av Mattias Lönnebo (alltid spännande att bli introducerad för nya författare!). Samt att boken består av fem miniberättelser… Kan det vara något att ha? Ja, absolut!

Språket i Dryader och Demoner

Författaren Mattias Lönnebo har ett bra och medryckande språk. Det är lättläst (på ett bra sätt) men ändå fängslande. Jag tycker upplägget på boken känns trevlig. I korta drag kan man säga att boken består av fem stycken mindre berättelser som vävs in i varandra. För dig som har spelat rollspel och liknande kan upplägget både kännas igen och vara tilltalande. För egen del tycker jag det känns som något relativt unikt inom fantasyböcker. Det är även skönt att läsa en fantasybok som är lite kortare än vad genren brukar erbjuda.

Karaktärerna och världen

I Dryader och Demoner följer vi karaktärer som magikern Sartek, den retsamma dryaden Molnlätt och krigaren Varga. Det finns en stor dos med humor och lättsamhet i berättelserna. Detta känns trevligt när man som mig den senaste tiden läst en hel del mörkare fantasy. Om jag ska vara lite kritisk till upplägget så är det väl att huvudkaraktärerna gärna hade fått introducerats lite mer. Det är möjligt att jag har missat tidigare böcker med samma karaktärer (av vad jag har förstått det så förekommen världen Tabor även i Mattias Lönnebos tidigare böcker). Oavsett så tror jag att det hade varit bra att lägga till en 20-30 sidor till där man får lite mer bakgrund till huvudpersonerna i berättelserna. Boken får ändå ett plus i kanten för att det finns en karta över världen Tabor, så att man vet var karaktärerna befinner sig för tillfället. En trevlig detalj som jag personligen uppskattar!

Om utgåvan

Dryader och demoner av Mattias Lönnebo

Dryader och demoner av Mattias Lönnebo

Utgåvan som jag läste av Dryader och Demoner är tryckt i så kallat Danskt band och känns trevlig och nätt att hålla i. Dryader och demoner passar bra för de flesta åldrar (12 och uppåt), och funkar bra för exempelvis högläsning för barn. Dryader och demoner finns även tillgänglig som e-bok.

Slutord

Dryader och demoner var en positiv överraskning för mig. Bra språk och fem lättlästa berättelser. En bok som du med nöjer plöjer igenom på en kväll. Gynna gärna Mattias Lönnebo genom att köpa ett exemplar eller två via Bokus.

7 Total Score
Bra och lättläst för alla åldrar

En kort men trevlig fantasybok.

Språk
8
Karaktärer
5
Utgåva
7
PROS
  • Bra språk
  • Trevligt med kortare berättelser
  • Härlig humor
CONS
  • Karaktärerna och världen kunde vara bättre introducerade
Add your review

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

Your total score

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.