Handbok för superhjältar: Komplett läsordning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Bokus.

Handbok för superhjältar består av totalt 4 delar, med en femte del som är på väg. Dessa fyra delarna har blivit väldigt populära. Det är lätt att tänka på en slags modern version av Pippi långstrump när du läser denna serien. Böckerna är skrivna av Elias Våhlund, och illustrerade av Agnes Våhlund.

Jag rekommenderar böckerna till dig som har barn i låg- och mellanstadiet. Det är även böcker som passar bra att läsa tillsammans med barnen.

Du hittar Handbok för superhjältar på Bokus.

Det är en tuff hjältinna i huvudrollen, och även om det är böcker som riktar sig till den yngre publiken, så tror jag att det kan vara mysig läsning för vuxna också. Med det sagt är det inte renodlad fantasy, men temat på böckerna ligger ganska nära det övernaturliga (med superhjältar och allt det där!).

Utöver det tar böckerna också upp mobbning, och hur det är att vara mobbad. Jag vet själv hur det kan vara att inte trivas i en klass och känna sig ensam, så det är skönt att det finns bra böcker för dagens barn, som handlar om detta. Det viktiga tror jag är att känna att det finns andra som bryr sig och att du inte är ensam.

Läsordning för handbok för superhjältar

Du bör läsa handbok för superhjältar i följande ordning:

  1. Handbok för superhjältar – Del 1: Handboken
  2. Handbok för superhjältar – Del 2: Röda masken
  3. Handbok för superhjältar – Del 3: Ensam
  4. Handbok för superhjältar – Del 4: Vargen kommer
  5. Handbok för superhjältar – Del 5: Försvunna
  6. Handbok för superhjältar – Del 6: Utan hopp

Handbok för superhjältar del 1 – Handboken

Handbok för superhjältar del 1: Handboken.

Del 1 (Handboken) är skriven för barn i åldrarna 6-9 år. Det går bra att läsa själv, men det funkar också att läsa ihop med en vuxen. Temat på boken kretsar mycket runt mobbning, så jag tror det kan vara bra att läsa boken tillsammans med någon annan.

Boken i sig är upplagd lite som en serie, med många fina illustrationer. Gott om roliga detaljer att titta på och kommentera i bakgrunden.

Det finns en risk att du som vuxen känner att boken är lite väl enkelt gjord (handling osv), men du får tänka att målgruppen främst är barn i detta fallet. Som barn tror jag dock du kommer älska Handboken. Det händer mycket i boken, och det är kul att se hur Lisa går från att vara osäker till mer och mer trygg i sig själv.

Handbok för superhjältar del 2 – Röda masken

Handbok för superhjältar del 2: Röda masken.

Den andra boken med Lisa i huvudrollen. Temat i boken påminner mycket om den första – en person som blir mobbad som bestämmer sig för att göra något åt det, på ett bra och tänkvärt sätt.

I denna boken utforskar bland annat Lisa en superkraft som gör att hon kan tala med djur. I och med att en cirkus kommer till stan (som dessutom ett lejon rymmer från), så passar det verkligen bra att kunna prata med dem!

Även detta är en bra bok för den yngre publiken (runt 8-10 år kanske).

Handbok för superhjältar del 3 – Ensam

Handbok för superhjältar del 3: Ensam.

Lisas självförtroende har växt mycket. Trots att hon är mycket säkrare på sig själv så känner hon fortfarande sig ensam. Och vad spelar det för roll om man är en superhjälte som räddar staden, när du inte har några vänner att dela glädjen med?

Det här är en bok som jag tror att dina barn kommer tycka både är spännande, och nästan lite läskig bitvis.

Precis som de tidigare böckerna så är denna boken formgiven och illustrerad på ett vackert sätt, mycket tack vare Agnes Våhlunds underbara teckningar som pryder boken.

Handbok för superhjältar del 4 – Vargen kommer

Handbok för superhjältar del 4: Vargen kommer.

Del 4 i serien har samma tema som tidigare – superhjältar och mobbning. Jag tror att detta skulle vara bra böcker att läsa tillsammans i skolan, och därefter diskutera böckerna tillsammans i klassen.

I denna boken har boven Wolfgang tillfångatagit borgmästaren för staden, där Röda Masken också är. I gengäld vill Wolfgang istället ha Röda Masken, mot att borgmästaren går fri. Som tur väl är får Röda Masken hjälp – om hon nu kan lita på sina nyfunna allierade…

När kommer bok 5 i handbok för superhjältar?

Handbok för superhjältar del 5: Försvunna.

Den femte boken (som heter “Handboken för superhjältar: Del 5 – Försvunna”) beräknas släppas i Maj 2020. I den femte boken fortsätter du att följa Lisas äventyr som superhjälte, troligtvis med samma fina illustrationer och lika spännande handling!

Du hittar bok 5 på Bokus, där du även kan förboka den.

Inga kommentarer ännu. Lämna gärna en kommentar!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.